arrow_drop_up arrow_drop_down
7 september 2019 

Overgewicht: dit is belangrijk om te weten!

 

Wist je dat bijna 1 op de 2 Nederlanders te zwaar is?

Ik was flabbergasted toen ik het hoorde. Wat betekent dit wel niet? Want afgezien dat overgewicht voor diverse Westerse welvaart ziekten zorgt, kost het de maatschappij enorm veel. Niet alleen euro’s vanwege de kosten van de gezondheidszorg maar denk ook eens aan stress, verdriet en pijn bij mensen en hun geliefden die te maken krijgen met de gevolgen van overgewicht.

Gevolgen van overgewicht

Bij een groot deel van deze mensen ondermijnt het overgewicht hun zelfvertrouwen. Dit werkt weer depressie, burn-out, et cetera in de hand.

Het risico op ontwikkelen van ziektes is bij mensen met overgewicht een stuk hoger dan bij mensen met een gezond gewicht. Overgewicht ondersteunt de gezondheid niet en dat heeft vroeg of laat gevolgen.

Een te zwaar lichaam leidt ook vaak tot lichamelijke en sociale beperkingen wat betekent dat iemand zich geïsoleerd en/of eenzaam kan voelen.

De gezondheidskosten rijzen inmiddels de pan uit. Welvaart ziekten zorgen voor een overbelasting van het zorgsysteem. Het zorgstelsel is bijna niet meer te betalen en we zoeken naar oplossingen om het weer betaalbaar te maken.

Wat zou er gebeuren met deze kosten als we de verhouding van mensen met overgewicht van ‘1 op 2’ terug te brengen naar ‘1 op 3’? Ik geloof dat er dan al heel wat positieve dingen gaan gebeuren.

Een gezond lichaam is het belangrijkste dat er is…

Natuurlijk zijn er genoeg mensen – die net even te zwaar zijn of misschien zelfs wel veel te zwaar – die het prima vinden. Die goed in hun vel zitten en vol energie zijn. En die geen behoefte hebben om dat te veranderen. Helemaal goed natuurlijk, Houden zo.

Maar … er is een ook hele grote groep die niet tevreden is met hun lichaam. Die last hebben van een buik die in de weg zit of rugklachten ontwikkelen of misschien de hele dag beheerst worden door de angst dat ze misschien wel ziek worden. Sommige hebben al chronische klachten ontwikkeld waarvan ze zijn gaan geloven dat ze ermee moeten leren leven.

Dit is toch vreselijk. Als je niet trots bent op je lichaam en er zelfs nog last van hebt. Dat je niet kunt doen wat je wilt omdat je lichamelijk beperkt wordt. En nog gelooft dat het niet meer anders kan.

 

Het zijn slechts overtuigingen

Wat doet het met je als je gelooft dat je veroordeelt bent tot overgewicht met alle risico’s van dien? Wat doet het met je als je al  een (chronische) ziekte hebt ontwikkeld?

En wat doet het met je als je gelooft dat je er nooit meer vanaf komt? Omdat geen enkel dieet meer werkt of simpelweg omdat je het niet meer kunt opbrengen om nog aan een dieet te beginnen. Je weet al dat je het toch uiteindelijk niet volhoudt en dat je op den duur nog meer weegt dan voor al je pogingen tot afvallen.

Nooit meer is ook een hele lang tijd. En een vooruitzicht van de rest van je leven pijn, ongemak of schaamte is niet heel prettig. En dus is zo’n overtuiging niet heel handig om te hebben.

Wat als je een emotie-eter bent?

Ondanks dat ik nu heel tevreden ben met mijn gewicht en mijn lichaam, is dat niet altijd zo geweest. Ik was zo’n typische emotie-eter. Bij onrust lekker gaan snaaien. En dan weer een paar kilo erbij (en soms nog veel meer dan een paar kilo). Het ging er sneller aan dan dat het eraf ging.

Als ik er dan weer genoeg van had, ging ik weer druk doen met een dieet of een nieuwe leefstijl. Perfect uitgewerkt en ik hield me strak aan mijn nieuwe schema. Totdat … de klad er weer in kwam.

Hoe kan dat toch dat het zo verdomd moeilijk is om een dieet of verandering van leefstijl vol te houden?

Eigenlijk is het heel begrijpelijk. We doen wat we altijd gewend zijn. We zitten vol overtuigingen over eten die onbewust automatisch ons gedrag sturen.

  • Snel het eten naar binnen proppen
  • zonde om weg te gooien
  • je mag jezelf best wat gunnen

Toch?

Net zoals we ons niet bewust bezig houden met ons hart te laten kloppen, zijn we op heel veel gebieden ook niet meer bewust bezig met wat we wanneer in onze mond stoppen. En bovendien hebben we achteraf een flink aantal argumenten om goed te praten dat we ons toch weer hebben laten gaan.

Dit is waarschijnlijk helemaal niet nieuw voor je. Je weet het best. En dat maakt het misschien allemaal juist nog erger. Want wat gebeurt er met je zelfvertrouwen als je zoveelste poging weer niet lukt. Tenminste niet blijvend.

Virtuele Maagband: de oplossing

Tot ik in aanraking kwam met de virtuele maagband ofwel de hypnotische maagverkleining. Wauw … hier wilde ik meer over weten.

Want als onbewuste overtuigingen je sturen richting voeding die je ziek, dik of futloos maakt. En je verandert die overtuigingen op het niveau waar ze zitten, dan kan je leven en lichaam er ineens heel anders uitzien.

Je gaat niet alleen moeiteloos naar je ideale gewicht, maar het is ook nog blijvend.

De tendens dat er meer acceptatie is voor overgewicht is natuurlijk mooi. Ieder mens is mooi zoals hij is: dik of dun of alles wat er tussenin zit. Alleen blijft het wel een feit dat overgewicht je gezondheid niet ondersteunt en dat er verhoogd risico is op welvaartziekten.

Dit is wat de meeste mensen niet weten

Het gaat niet alleen om teveel en ongezond eten dat wordt gestuurd door je onbewuste. Wat veel mensen niet weten is dat er ook een dieperliggende oorzaak is waardoor het iemand op geen enkele manier lukt om nog af te vallen. Deze zitten zo diep dat ze alleen op het niveau van het onbewuste kunnen worden opgelost. En wat het probleem ook is waardoor het iemand niet (meer) lukt om nog af te vallen, het verandert met het Virtuele Maagband Programma.

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik werd heel blij toen ik dit tijdens mijn opleiding tot hypnotherapeut hoorde. De resultaten zijn overweldigend. En ik ben ervan overtuigd dat dit voor veel mensen de oplossing is om definitief af te rekenen met overgewicht en daardoor een meer gezond en actief leven kunnen leiden. En misschien stiekem zelfs van de pijn afkomen wat nu zoveel hinder geeft.

De grote verandering

De mensen die ik begeleid komen vaak ten einde raad binnen. Voelen zich niet gelukkig met hun lichaam, hun relatie en hun leven. En al bij de tweede sessie zie ik al een grote verandering. Ze lachen weer, ze zijn in beweging en hebben weer energie om plannen te maken.

Misschien kun je je voorstellen dat dit mij enorme voldoening geeft om dit werk te mogen doen.

Mensen begeleiden naar een optimale fysieke, emotionele, mentale gezondheid zodat de weg vrij is naar een gelukkig leven vol energie en zelfvertrouwen met een lichaam waar ze trots op zijn!

Hoe dan ook: dit is life-changing!

Denk je nu: zou dit iets voor mij kunnen zijn? In mijn gratis E-book “Bereik blijvend je ideale gewicht” vertel ik je mijn verhaal en ik ben natuurlijk heel benieuwd wat jouw verhaal is als het gaat over eten en je gewicht!

Over de schrijver
Als Hypnotherapeut en Natuurvoedingsadviseur is het mijn missie om meer mensen bewust te maken van de voordelen van gezond leven en een gezond gewicht. Ik help ze om blijvend af te vallen naar hun ideale gewicht met behulp van hypnose en het Virtuele Maagband Programma. Wat betekent dat te veel, te vaak en te ongezond eten verandert in blijvende betere en gezondere eetgewoontes. Want een gezonder lichaam leidt tot meer energie en vitaliteit. En zeker ook tot meer geluk. Dat is wat ik ieder mens gun!
Reactie plaatsen